Eten voor hardlopen…… Eiwitrepen


Tijdens het hardlopen krijgen je spieren het zwaar te verduren. Om ervoor te zorgen dat je spieren snel en goed herstellen en de spierpijn ze niet afbreekt is het aan te raden om voldoende eiwitten te gebruiken. Goede eiwitten zitten in onder andere peulvruchten, gevogelte, vleeswaren, eieren, noten, vis en zuivelproducten. Om het jezelf nog makkelijker te maken kun je eiwitrepen aanschaffen. Deze repen voorzien je in één keer van de juiste aanvulling.

Maar uiteraard kun je deze repen ook zelf maken! Leuk, effectief en goedkoop.

Wat hebben we hiervoor  nodig:


✓ 400 gram ongekookte havermout
✓ 340 gram pindakaas
✓ 250 ml kokosmelk of koks cream
✓ 150 gram vanille eiwitpoeder

Bereidingswijze


Doe de kokosmelk of kokos cream in een grote kom. Als je gebruik maakt van kokos cream, goed roeren tot je een gladde structuur hebt. Vervolgens doe je hier havermout en eiwitpoeder bij en moet je wederom goed roeren. Als laatste ingrediënt voeg je de pindakaas toe. Gebruik hiervoor een lepel en je raad het al…… vergeet niet om goed te roeren ;-)

Neem een ovenschaal en leg daar bakpapier in. Wees daarmee vooral niet te zuinig, want de randen van het bakpapier mogen gerust om hoog staan.

Smeer het goed geroerde mengsel goed en gelijkmatig uit in de ovenschaal. Daarna stop je de ovenschaal voor minimaal drie uur in de vriezer. Haal de ovenschaal hierna uit de vriezer en leg de inhoud van de ovenschaal op een snijplank. Verwijder uiteraard eerst het bakpapier en snij met een scherp mes 12 á 16 eiwitrepen.

Na het snijden van de eiwitrepen zijn ze gemakkelijk te bewaren in de vriezer en blijven ze langer goed. Succes met sporten!