Eten voor hardlopen……. Spelt eierkoeken


Eierkoeken hebben de laatste jaren veel populariteit gewonnen. In het boek van Sonja Bakker kwamen ze al veelvuldig aan bod, maar ook in de supermarkt of bij de echte bakker zijn ze niet te missen. Deze ronde schotels zijn, als je het goed doet tenminste, nog gezond ook. Om je een handje te helpen hebben we hieronder een smakelijk recept voor gezonde spelt eierkoeken geplaatst:

Ingrediënten


✓ 150 gram speltbloem of tarwebloem
✓ 3 eieren
✓ 75 gram fijne suiker
✓ 1,5 theelepel bakpoeder

Ook lekker om toe te voegen:


✓ 1 theelepel kaneel
✓ 1 theelepel geraspte sinaasappelschil

Let’s GO!


Zet de oven aan op 180 graden en klop daarna het eiwit goed stijf. Het is aan te raden om het eiwit stijf te kloppen zonder het eigeel, dit gaat namelijk een stuk makkelijker. Wanneer het eiwit gescheiden is gaan we deze stijfkloppen. Zet daarvoor de handmixer of bijvoorbeeld keukenmachine in een hoge stand. Voeg, als het eiwit enigszins stijf is, ook de suiker aan het eiwit toe.

Begint het eiwit onderhand op slagroom te lijken? Dan is het tijd om het eigeel toe te voegen en dit weer met de handmixer of keukenmachine er doorheen te mixen. Nu is het tijd om de bloem met het bakpoeder toe te voegen. Meng dit voorzichtig door het opgeklopte eiwit.

Daar gaan we dan, eindelijk gaat het eruit zien als eierkoeken. Leg wat bakpapier op de bakplaat en gebruik, om het nauwkeurig te doen, een pollepel om de eierkoeken te maken. Houd goed in de gaten dat je wat ruimte houdt tussen de eierkoeken, want in de oven zetten ze nog wat uit. Zet de eierkoeken ongeveer 15 minuten in de oven en dan zijn ze klaar.

Haal ze na deze tijd uit de oven en laat ze nog even afkoelen. Wil je de eierkoeken langer bewaren? Vries ze dan in, want ook dat kan met deze zelfgemaakte vliegende schotels.