Pannenkoeken voor hardlopers


Bananen en eieren, dat zijn producten waar je hardlopers heel erg blij mee maakt. Ze geven energie en zorgen voor spierherstel op een snelle en simpele manier. Boter, bloem en melk kan je helemaal vergeten, want banaan en ei is het enige wat je nodig hebt.

Pannenkoeken zijn all over world te verkrijgen en heerlijk om op te peuzelen. In Frankrijk serveren ze crêpes, in Amerika zijn het pancakes en in Rusland bakken ze blini’s. Dit makkelijk te bakken voedsel is nog steeds erg hot in ons kikkerlandje. Zeker weten onder hardlopers, want pannenkoeken hoeven absoluut niet ongezond te zijn.

Simpele en lekkere GEZONDE pannenkoeken


Hieronder volgt het recept voor lekkere gezonde en hele simpele pannenkoeken. Met de twee bovengenoemde basis-ingrediënten verras jij morgenochtend jezelf, je vriendin, gezin of jouw actieve hardloopmaatje met een gezond en feestelijk ontbijt.

Ingrediënten hardlopers pannenkoeken


Voor ongeveer zes pannenkoeken heb je de volgende hoeveelheid nodig:

✓ 1,5 rijpe banaan
✓ 3 eieren

Voor een iets zoetere smaak kan je de pannenkoeken maken met een klein snufje kaneel. Naast de zoete smaak doet dit je ook verlangen naar de winterse haardvuur gezelligheid.

Kaneel is gezond en zorgt voor een goede bloedsuikerspiegel


Kaneel zorgt niet alleen voor een zoete smaak, maar verbetert ook de spijsvertering, cholesterol en je gewicht. Door de hoge hoeveelheid mineralen en magnesium is het breinvoeding en houdt het  je scherp.

Aan de (be)slag


✓ Prak de banaan in een kom tot een smeuïg geheel
✓ Kluts de eieren door elkaar
✓ Voeg optioneel kaneelpoeder toe
✓ Verhit een beetje kokosolie of boter in de pan
✓ Giet met een lepel een schep in een pan met antiaanbaklaag
✓ Maak ze vooral niet te groot, dan breken ze bij het omdraaien
✓ Bak ze twee tot drie minuten aan iedere kant tot ze goudbruin zijn

Klein maar fijn

Verwacht vooral geen pannenkoeken van het formaat zoals je in een pannenkoekenrestaurant gewend bent, maar kleine stevige power pancakes. Maak ze ongeveer ter grootte van een vuist. Als je ze toch groter maakt heb je de kans dat ze niet heel blijven in de pan. En om het nog gezonder te maken kun je er fruit overheen strooien in plaats van suiker of stroop.