Gezond eten hardlopen

Dit is een heerlijk zomers gerecht! Door over je eigen gemaakt spaghette van courgette (courgetti) een saus te drippen van avocado en plantaardigeroom wordt de pasta super zacht, maar wel fris en licht door het limoensap!

Ingrediënten

- 1 courgette
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- hand rucola
- 1 avocado
- 4 eetlepels plantaardige room
- sap van ½ limoen
- 100 gram gerookte zalmfilet
- oregano
- zout en peper
- olie om in te bakken

Bereiding

- Schil en snipper de ui en maak de knoflook schoon
- Draai met de spiraalsnijder mooie spaghetti slierten van de courgette. Maak ze niet te lang, laat ze daarna even apart staan
- prak de binnenkant van de avocado. Voeg de plantaardige room en de limoensap toe en breng op smaak met zout, peper en oregano
- Verwarm een beetje olie in een wokpan en fruit de ui. Pers de knoflook erbij uit en laat het mee bakken. Voeg dan de courgetti toe en bak dit ongeveer 3 minuten lang. Schep het wel regelmatig om
- Snij ondertussen de zalmfilet in stukken
- Leg de courgetti op een bord en schenk de avocadosaus erover, schep de rucola er door en leg de zalm boven op

Bereidingstijd

20 minuten

Geniet van je spaghetti van courgette met zalm! Eet smakelijk!